jun 18, 2019

Amerikanci kontrolišu ulaganje u novu topionicu RTB-a Bor

Stručnjaci iz Amerike, Erik Partelpog i Timoti Oliver, koji proveravaju opravdanost uloženih sredstava u izgradnju novih pirometalurških agregata u Boru i to sa tehničko-tehnološkog, ekološkog i ekonomskog aspekta, u razgovoru sa menadžmentom Rudarsko-topioničarskog basena Bor, istakli su veliko zadovoljstvo onim što su ustanovili na terenu.

Oni su u razgovoru sa menadžmentom Rudarsko-topioničarskog basena Bor, izrazili veliko zadovoljstvo onim što su ustanovili na terenu.

Posebno su naglasili da im je prvi utisak o radu nove topionice i fabrike sumporne kiseline veoma pozitivan.

Erik Partelpog je poslednji put u Boru bio 2006. godine sa predstavnicima Svetske banke. Poredeći ono što je video sada sa onim što je imao priliku da vidi pre 10 godina, on je istakao da Bor može da bude ponosan na ono što ima.

Dodao je i da je sa kolegom posetio novu fabriku sumporne kiseline i video na licu mesta put kojim gasovi ulaze u fabriku, ali ne izlaze iz nje kao ranije.

Ovom prilikom obavešten je i da je u fabrici sumporne kiseline izbio požar, međutim prema onome što je video ističe da fabrika sada veoma dobro radi.

Izvor: Tanjug

Povezani tekstovi