maj 27, 2019

Bajaga uoči koncerta u Areni: Jedva čekamo da izađemo na scenu!

Još samo malo vremena je ostalo do velikog muzičkog spektakla 1. decembra u rasprodatoj beogradskoj Štark areni, kada će Bajaga i „Instruktori“ koncertno promovisati album „U sali lom“, uz, naravno, veliki broj hitova sa prethodnih izdanja.

Резултат слика за bajaga

Velikani domaćeg rokenrola se u našu najveću dvoranu vraćaju posle 12 godina, a Bajaga podseća da bend nije održao veliki beogradski koncert pet i po godina, odnosno, od nastupa na Kalemegdanu u junu 2013. godine.

„Zato nam je ovo sada jako važno. Uvežbali smo nov program. Sviraćemo dosta pesama, nećemo unapred vremenski da se ograničavamo. Nema ni predgupa, ni gostiju, ako ne računamo gitaristu Davora Rodika koji je svirao sa nama i na prethodnom koncertu u Areni, pa u Centru ‘Sava’ 2009. godine, kao i na novom albumu“, objašnjava Bajaga i radosno ističe da su mnoge pesme vraćene na repertoar.

„Ne bih ništa da otkrivam unapred. Svi u bendu jedva čekamo da se popnemo na binu. Održavali smo probe posle dugo vremena, a, na neki način generalna je večeras na koncertu u hali ‘Tivoli’ u Ljubljani. Imaćemo u subotu u Areni najbolju rasvetu i ozvučenje koje postoji u ovom delu sveta“, objašnjava Bajagić.

Grupa je u aprilu ove godine objavila 12. studijski album U sali lom (PGP RTS / „Kroacija rekords“), za koji su, do sada, uz naslovnu pesmu, snimljena još tri spota (Bilo bi lako, Može da te ubije grom, Nikad te više neću zvati), svi u režiji Vuka Protića.

Publika je odlično prihvatila i nostalgičnu Noćima sanjam, novi duet Bajage i Žike Milenkovića Severac, uvodni, poletni Savršen dan, od ranije poznatu Kad Mesec prospe rekom srebra sjaj…

Da se nove pesme sjajno uklapaju u koncertni program uz klasike sa Jastuka, Jahača magle, Prodavnice tajni uveriće se u subotu, kada će Bajaga i Instruktori, bez sumnje, prirediti još jedan beogradski koncert za pamćenje.

Povezani tekstovi