maj 22, 2019

PRVI MEĐUNARODNI BAL RUSKO-BALKANSKOG PRIJATELJSTVA U BEOGRADU

U Domu garde na Topčideru, 25. marta biće održan „Bal rusko-balkanskog prijateljstva“ u organizaciji „Balkanske alijanse“ i Generaštaba Vojske Srbije, na kome će pored predstavnika Srbije i Rusije, učestvovati i predstavnici Grčke, Bugarske, Makedonije i Crne Gore.

Manifestaciju će otvoriti Evgenija Trofimčuk, predsednica Balkanske alijanse i predstavnik Generalštaba Vojske Srbije.

Bal će biti „obojen“ nastupom Niškog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Suzane Kostić.

Kako je navedeno iz organizacije „Balkanska alijansa,“ ova manifestacija će pored ekonomskog i kulturnog povezivanja zemalja Balkana sa Rusijom imati i humanitarni karakter.

Posetioci će imati priliku da posmatraju izvođenje valcera srpske aristokratije sa početka 20. veka, potom rusku modnu reviju „Naslednik ruske krune“, upoznaće se i sa modnom kolekcijom „Tzaritza,“ istorijskim kostimima dizajnera Elene Šip, koji su ukrašeni krunama Olge Bril, a posebno iznenađenje predstavljaće vrhunska aroma novog parfema Anastasije Pič iz Rusije.

evg bal
Evgenija Trofimčuk, predsednica „Balkanske alijanse“

Pripremljena je i bogata izložba slika, grafita i knjiga, gde će se predstaviti radovi umetnika Ljube Markovića (Niški grafit), Toška Vačeva iz Bugarske, kao i Svetlane Sinjuhine iz Rusije.

Predstavljanje kulture i nacionalnog identiteta učesnika manifestacije biće prikazan kroz zajednički razgovor autora Slaviše Pavlovića (Srbija), Elene Jevtušenko (Rusija) i Dmitra Stefanova (Bugarska).

Razgovori o kulturno-ekonomskom povezivanju biće začinjeni i umetničko-plesačkim kompilacijama „Ruska breza“ i „Kolo srpskih sestara“ u izvođenju nacionalnog ansambla „Perla,“ dok će se veče završiti igrama poput valcera i tanga, zajedno sa „Akademijom plesa“ profesora Miše Plavšića.

 

 

bal

 

Povezani tekstovi