avgust 21, 2019

BiH: Zbog poplava blokirani putevi, otkazana nastava u školama

U pojedinim delovima Bosne i Hercegovine zbog obilnih padavina neki putni pravci su blokirani, u delovima Banja Luke proglašeno je vanredno stanje, a u nekim mestima otkazana je nastava u školama, prenose mediji u BiH.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić proglasio je vanredno stanje u šest naselja uz vodotok Vrbanje i nizvodno od ušća te reke u Vrbas.

Nabujala Vrbanja odnela je privremeni pešački most u Čelincu gde su se tokom noći oglasile sirene za uzbunu.

Kako prenosi N1, sirene za uzbunu su se zbog poplave oglasile posle ponoći i u naselju Trn u opštini Laktaši.

Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske obustavilo je za danas nastavu u osnovnim i srednjim školama u mestima u kojima je proglašeno vanredno stanje – Banja Luci, Tesliću, Novom Gradu, Čelincu, Trnu i Laktašima.

Preporučeno je i da djeca ne idu u školu i tamo gde nije proglašeno vanredno stanje, ali postoji mogućnost plavljenja puteva. Isto se odnosi i na decu u predškolskim ustanovama.

Opštine Bosanska Krupa i Sanski Most proglasile su stanje prirodne nesreće zbog poplava, a policija opštine Doboj Jug naredila je sinoć evakuaciju stanovništva naselja Matuzići čiji se domovi nalaze uz rijeku Usoru koja prijeti da se izlije iz korita.

Izvor – Vijesti.me

Povezani tekstovi