avgust 22, 2019

Čavušoglu: Tramp namerava da zatvori oči o ubistvu Kašogija

Tramp je nedavno rekao da američka Centralna obavještajna agencije (CIA) nije uspela da sa sigurnošću utvrdi da li je saudijski prestolonasljednik naredio ubistvo novinara.

Резултат слика за cavusoglu tramp namjerava

Turske vlasti ocenile su danas da izjave američkog predsednika o ubistvu novinara Džamala Kašogija ukazuju da Donald Tramp namerava da „zatvori oči“ o tom slučaju.

„Tramp na neki način kaže da zatvara oči o ubistvu saudijskog novinara“, izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu u izjavi za televiziji Si En En Turk (CNN-Turka).

Kašogi, kolumnista lista Vašington post, ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu gde je otišao po dokumenta za venčanje s turskom državljankom.

To ubistvo je u velikom meri pokvarilo sliku Saudijske Arabije i prestolonaslenika Muhameda bin Salmana za kojeg mnogi smatraju da je odgovoran za taj zločin.

Tramp je nedavno rekao da američka Centralna obaveštajna agencije (CIA) nije uspela da sa sigurnošću utvrdi da li je saudijski prestolonaslednik naredio ubistvo novinara.

Američki predsednik je rekao da to ubistvo neće uticati na „besprekorne“ odnose između dve zemlje pominjući da bi bilo „suludo“ otkazati prodaju oružja u vrednosti od 110 milijardi dolara.

Čavušoglu je rekao da „nije sve u novcu“ i dodao da je Saudijska Arabija takođe važna za Tursku ali je „izvršeno planirano i užasno ubistvo“.

Turski mediji su ranije preneli da postoji sumnja da je Kašogijevo tijelo rasparčano i rastvoreno u kiselini kako bi se uklonili svi tragovi.

Izvor (Vijeti.me)

Povezani tekstovi