jun 26, 2019

Đaci uspeli da prodajom zimnice skupe novac za drugare koji nemaju za ekskurziju

Učenici osmo tri razreda Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ iz Prokuplja, koji su prodavali zimnicu na pijaci kako bi platili ekskurziju drugarima slabijeg imovnog stanja, prikupili su dovoljno novca da ceo razred ide na ekskurziju.

U ovoj humanoj akciji umnogome im je pomogao Zoran Janićijević, iz prokupačkog sela Gubetin, koji godinama živi i radi u Švajcarskoj, koji je na račun škole uplatio 40.000 dinara koliko im je nedostajalo da svi putuju.

„Iako sam u Švajcarskoj više od trideset godina, putem medija pomno pratim dešavanja u Srbiji i naročito u mom rodnom kraju, tako sam i doznao za neobičnu akciju koju su organizovala ova humana deca“, kazao je novinarima Janićijević.

„Bilo mi je žao da đaci čitav dan po ovoj hladnoći stoje za tezgom na pijaci, pa sam pozvao školu i pitao koliko im novca još nedostaje i odmah sam uplatio“, kaže Janićijević.

„Moj životni moto je Čini dobro i dobru se nadaj i to radim uvek kad mogu, naročito ako mogu da pomognem deci da budu srećna“, ističe Janićijević.

„Deca su mu beskrajno zahvalna i presrećna su, kazala je razredni starešina Milka Tošić koja je sa svojim učenicima, pokrenula akciju sakupljanja novca da i siromašni đaci odu na ekskurziju.

Subotom su đaci osmo tri na pijaci u Prokuplju zajedno sa razrednim starešinom Tošić prodavali tegle sa zimnicom i kolače koje su pravile njihove babe i mame kako bi zaradili novac da i učenici iz njihovog odeljenja, čiji roditelji nisu mogli da plate, idu na završnu ekskurziju.

Zahvaljujući vesti, koju je objavila Agencija Beta, za ove humane mališane saznli su svi mediji, a, kako se pokazalo, i ljudi u celom svetu.

Izvor (N1)

Povezani tekstovi