avgust 20, 2019

Formiran Odbor za sprovođenje Akcije „Negujmo srpski jezik”

U okviru proširenja Akcije „Negujmo srpski jezik” na republički nivo, Ministarstvo kulture i informisanja formiralo je poseban odbor koji će se baviti poslovima i aktivnostima vezanim za sprovođenje akcije.

U sastav Odbora imenovani su: ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, gradski menadžer Beograda Goran Vesić, direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov, glavni i odgovorni urednik kulturno-umetničkog programa RTS Nebojša Bradić, vanredni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Veljko Brborić, v.d. direktora Ustanove kulture „Vuk Karadžić” i dramski umetnik Svetislav Goncić i književnik i viši naučni saradnik Instituta za književnost i umetnost Dragan Hamović.

Akcija „Negujmo srpski jezik” prvenstveno je usmerena ka školskoj populaciji i nastavnicima srpskog jezika i književnosti, ali i prema široj javnosti.

Pokrenuli su je 2015. godine Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Filološki fakultet i Biblioteka grada Beograda u cilju zaštite srpskog jezika i pisma i povećanja opšte jezičke kulture i pismenosti.

Izvor: POLITIKA

Povezani tekstovi