maj 22, 2019

Heroja će uvek biti dok je heroja koji ih pamte

SOKO organizacija položila venac na spomenik heroju pilotu Životi Đuriću

U petak 25. marta 2016. godine u spomen na sedamnaestu godišnjicu NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije delegacija Srpske omladinske kulturne organizacije položila je venac heroju pilotu Životi Đuriću u selu Davidovac kraj Paraćina.

Pre sedamnaest godina počela je zločinačka NATO agresija na našu zemlju za koju niko nije odgovarao. Pilot potpukovnik Života Đurić je dao život za svoju Otadžbinu i svu njenu decu. Borio se da zaštiti svakog stanovnika ove prelepe zemlje. Srpska omladinska kulturna organizacija je danas odala počast heroju koji se hrabro uhvatio koštac sa neprijateljem. Nikada ne smemo da zaboravimo žrtve NATO agresije na našu zemlju! Srbija mora da pamti ovakve heroje kao što je potpukovnik Đurić i nikada ne sme da ih zaboravi jer je njihova žrtva bila zarad nas i naše otadžbine. Neka im je večna slava i veliko hvala!

Života Đurić rođen je 11. aprila 1963. godine u selu Davidovac u opštini Paraćin. Pohađao je vazduhoplovnu gimnaziju u Mostaru, vazduhoplovne akademije u Zadru i Podogorici. Svoju karijeru započeo je na aerodromu Petrovac kod Skoplja. Od 1992. stacioniran je na aerodromu Lađevci, gde postaje komandant 241. lovačko-bombarderske eskadrile. Potpukovnik Života Đurić poginuo je 25. marta 1999. posle napada na kamp za obuku terorističke tzv. OVK koji su imali podršku NATO avijacije iz vazduha. U trenutku pogibije upravljao je borbenim avionom tipa J-22 „Orao“, evidencijskog broja 25104. Posthumno je unapređen u čin potpukovnika.

Izvor: SOKO

SOKO1

Povezani tekstovi