maj 26, 2019

Ice Cube novom pesmom „hapsi Trampa“

„Uhapsite predsednika, imate dokaze… On je deo ruske obaveštajne službe“, navodi se u pesmi i dodaje da je „narandžasta boja, boja novog bijelca“

Резултат слика за ice cube novom pesmom hapsi trampa

Poznati muzičar Ajs Kjub (Ice Cube), začetnik takozvanog gengsta repa, izdao je novu pesmu u kojoj napada Donalda Trampa, koji je omiljena meta kritike američkih rep muzičara.

U pesmi „Arrest the President“, muzičar ne imenuje direktno Trampa ali je aluzija očigledna.

„Uhapsite predsednika, imate dokaze… On je dio ruske obaveštajne službe“, navodi se u pesmi i dodaje da je „narandžasta boja, boja novog belca“.

Ajs Kjub aludira na istragu o ruskom mešanju u predsedničke izbore, kao i na boju Trampove kose i tena.

Pesma je deo novog albuma koji izlazi 7. decembra.

Muzičar (49) naviknut na polemike, često u pesmama prenosi političke i poruke o stanju u društvu. On je uoči poslednjih izbora 6. novembra na polovini Trampovog mandata pozvao svoje obožavaoce da iskoriste svoje pravo glasanja.

Reper, rodom iz Los Anđelesa, pridružio se reperima Džej-Ziju (Jay-Z) i Eminemu koji kritikuju Trampovu politiku.

Druga legenda gengsta repa Snup Dog (Snoop Dogg), dugogodišnji prijatelj Ajs Kjuba, je nedavno snimio muzički spot u blizini Bele kuće. Muzičar u spotu puši cigaretu od marihuane i vređa predsednika.

Ajs Kjub je inače poznat po muzičkoj karijeri ali i ulogama u filmovima kao što je ostvarenje „Žestoki momci“. Autor je i scenarija za „Friday“ iz 1995. za koji je napisao dva nastavka. Muzičar je i autor scenarija i režiser je ostvarenja „The Player’s Club“.

Izvor (Vijesti.me)

Povezani tekstovi