avgust 20, 2019

Italijanski komičar Keko Zalone gost Beograda

Poznati italijanski komičar Keko Zalone otvoriće 24. marta u Jugoslovenskoj kinoteci retrospektivu filmova režisera Etorea Skole, najavio je danas organizator Italijanski institut za kulturu.

Etore Skola bio je veliki majstor italijanske komedije, a beogradska publika imaće priliku da pogleda njegova ostvarenja od 25. do 27. marta u Muzeju kinoteke.

Na programu će biti ostvarenja: Visoka škola neverstva (1965), Policijski inspektor Pepe (1969), Ružni, prljavi, zli (1976), Made in Italy (1965), Voleli smo se previše(1974), Izuzetan dan (1977), Opasne krivine (1962), Strast ljubavi (1981) i Porodica(1987).

Kao omaž  Skoli, Zalone će ekskluzivno predstaviti publici u Srbiji svoj hit-film „Quo vado?“, koji je počeo sa prikazivanjem u Italiji u januaru ove godine i već postao najgledanije ostvarenje sa više od 70 miliona evra inkasiranih tokom dva meseca, prevazišavši tako Benjinijev „Život je lep“.

Zalone je predvodnik nove italijanske komedije, omiljeni komičar poznat po šalama na svoj račun.

U filmu „Quo vado?“ glavni protagonista je neko ko je oduvek želeo sigurnost i „stalan posao“ pa je zato radio u državnoj službi na izdavanju potvrda, a glavno sredstvo za rad mu je bio „pečat“.

Međutim, sve se menja kada dođe do racionalizacije i premeštanja na druge lokacije zbog posla.

Osećaj lažne sigurnosti se ruši i otvaraju se nove mogućnosti, ali i suočavanje sa ukorenjenim strahovima. U svemu tome dešava se i neočekivana romansa.

Izvor: Tanjug

Povezani tekstovi