decembar 18, 2018

Ivana Anđušić Maksimović će nositi srpsku olimpijsku zastavu na OI

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović rekla je u sredu uveče da nije očekivala da će na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru nositi zastavu Srbije, i da je „srećna i preponosna“ što joj je pripala ta čast.

– Prosto, neki sportisti dožive to, a neki ne dobiju takvu čast. Iskreno, nisam očekivala mene da snađe to da nosim zastavu. Zahvalila bih Olimpijskom komitetu Srbije na ukazanom poverenju, jako se radujem i jedva čekam taj trenutak – rekla je Anđušić Maksimović novinarima u Olimpijskoj kući na sastanku sportskih saveza uoči OI u Riju.

– Ne znam kakav je protokol i koliko je teško nositi zastavu. Znam samo da će atmosfera biti neverovatna i da će to da te ponese, pa ništa nećeš osećati, ni umor, ni težinu zastave. Prosto, ne može ništa da te omete, iako rano ustaješ i kasno legneš.

Anđušić Maksimović je rekla da reprezentacija Srbije u nedelju putuje na sedmodnevne pripreme u Francusku, a da krajem jula putuje u Rio.

– Dolazimo četiri dana pre početka Igara, taman ćemo imati prilike da se naviknemo na uslove i da se najbolje pripremimo za takmičenje. Od mene na Igrama možete da očekujete maksimum. Daću sve od sebe da uđem u finale i u borbe za medalju. Naravno, kao i svi ostali i ja pucam za zlato.

Ivana Anđušić Maksimović je na OI u Londonu osvojila srebrnu medalju u disciplini malokalibarska puška trostrav na 50 metara, što je bila ukupno 100. medalja za Olimpijski komitet Srbije u istoriji.

– Pre Londona, iako nisam bila favorit i mnogi nisu znali za mene, osvojila sam medalju. Bilo je toliko ljudi koji su bili u konkurenciji, a nisu se vratili s medaljom. Nadam se da ću ovaj put imati više sreće, jer samo to je potrebno – rekla je ona.

– Olimpijske igre su nešto neponovljivo. To je nešto specijalno i unikatno. Mene mnogo raduje kakva atmosfera vlada i to što se svi sportisti mešaju, pa se više poseća neki uspeh ili neuspeh – dodala je Anđušić Maksimović.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.

Povezani tekstovi