jun 18, 2019

„Izbacite Siti i PSŽ iz Lige šampiona!“

Čelnik španske fudbalske lige zahteva oštru meru prema šampionima Engleske i Francuske.

Резултат слика за psg and city
Poslovanje Pari Sen Žermena i Mančester sitija neretko se dovodi u vezu sa kršenjem UEFA Finansijskog fer-pleja i zato se često postavlja pitanje – da li će dva moćna kluba uvek uspevati da izbegnu oštre kazne i da posluju „u plusu“?

Prvi čovek španske lige, Havijer Tebas, poznat je zbog toga što se ne usteže da kaže šta misli, a tako je postupio i kada je komentarisao najnovija saznanja „Footbal Leaks“-a, prema kojima su „građani“ i „prinčevi“ prekršili niz pravila da bi izbegli kaznu na osnovu „fer-pleja“.

Siti je reagovao saopštenjem i odbacio optužbe, a PSŽ je istakao da „uvek posluje u skladu sa zakonom i pravom“.

Međutim, Tebas insistira na tome da UEFA reaguje i da ih kazni.

„Rekao sam pre dve godine da PSŽ i Mančeste rsiti varaju, tako da sve što je izašlo u javnost uopšte nije iznenađenje za mene. Veoma je važno da UEFA zaista nešto uradi u vezi sa ovim. To što se dogodilo je poremetilo ravnotežu u svetu fudbala. Morate da ih kaznite“, rekao je Tebas portalu „Gol“.

Prema njegovom mišljenju, PSŽ je odavno preterao. Još kada je Nejmara kupio za 222 miliona evra, a Kilijana Embapea za 180 miliona.

Interesantno je da PSŽ jeste bio kažnjen, pre četiri godine, kao i Mančester siti, koji je platio 49 miliona funti sankcije, jer je bio „uhvaćen“ u prvom talasu izricanja kazni.

„Ako UEFA reaguje kao što mora da reaguje, onda će morati da kazni ove klubove“, dodao je Tebas

Izvor (Mondo)

Povezani tekstovi