april 23, 2019

Jevtić: Paljenje srpskih kuća čini štetu celom Kosovu

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić ocenio je danas da oni koji pale i uništavaju imovinu Srba povratnika na Kosovu, nanose štetu kompletnom kosovskom društvu.

“Sa ovog mesta šaljemo poruku komšijama Albancima da želimo da živimo u miru, da nismo jedni drugima pretnja za život, ako se dogovorimo oko jedne stvari a to je da je zajednički život moguć”, rekao je Jevtić.

On je apelovao da se prestane sa paljenjem kuća povratnika na Kosovu ocenivši da koristi od toga nema niko i da niko neće doći na Kosovo, da ulaže u ekonomiju, da otvara nova radna mesta, ukoliko postoji nesigurno područje.

Samo tokom minulog vikenda na Kosovu i Metohiji dogodila su se tri incidenta kada se na meti nepoznatih počinilaca našla imovina Srba povratnika.

Ministar Jevtić je ovo izjavio tokom posete O. Š. “Desanka Maksimovic” u selu Ajnovce u opštini Kosovska Kamenica, gde je sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak finansirana obnova fasade na školi i zamena kompletne stolarije.

Jevtić je istakao i da će biti nastavljena podrška školi kako bi ona postala još bolje mesto za učenje i da ulažući u škole ulaže se u buducnost dece i u život na ovim prostorima.

On je danas u okviru posete Kosovskom pomoravlju posetio i porodicu Vukić u opštini Klokot a nakon toga je posetio Cernicu, odnosno Crkvu Hrista Spasa u ovom mestu gde je položio cveće na spomenik stradalim meštanima sela.

Jevtić je obišao i porodicu Đokić u selu Grizime u opštini Kosovska Kamenica, čija je kuća sagrađena sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak i deci uručio novogodišnje poklon paketiće.

Jevtić je pozvao na jedinstvo Srbe u Kosovskom pomoravlju i istakao da će biti nastavljen rad na rešavanju otvorenih pitanja i problema koji postoje.

Izvor: TANJUG

Povezani tekstovi