avgust 20, 2019

Košarkaši otputovali u Argentinu

Naši košarkaši krenuli su put Rija gde će se, posle 12 godina, takmičiti na Olimpijskim igrama, ali ih najpre čeka nastup na kontrolnom turniru u Argentini.
Selektor Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan spremnošću ekipe.

„Sa naše strane uradili smo sve što smo mogli. Mislim da spremni dočekujemo naredne izazove. Svima nama je ogromna čast i osećamo veliki ponos što imamo priliku da predstavljamo srpsku košarku na Olimpijskim igrama. Imamo velike ambicije i nadamo se najboljem u Riju. Pobićemo se za medalju“, istakao je Đorđević.

Kapiten Miloš Teodosić je istakao veliku želju košarkaša da se u Brazilu pokažu u što boljem svetlu.

„Jako mi je drago što smo ovde i što imamo priliku da se nadmećemo na Olimpijskim igrama. Spremni smo i željni uspeha da predstavljamo Srbiju na najlepši mogući način. Medalju ne mogu da obećam, ali zato mogu maksimalnu borbu za grb koji nosimo. Da li će to biti dovoljno za odličje u ovom trenutku ne znam, ali obećavam da ćemo izginuti na terenu za taj cilj“, jasan je Teodosić.

Stefan Marković jedva čeka da zaigra na Olimpijskim igrama.

„Najzad smo došli do polaska na Olimpijske igre. Svi smo to sanjali i želeli , a sada idemo da se borimo za medalje. Taj cilj je daleko, ići ćemo korak po korak, pa šta bude“, istakao je Marković.

(Vladimir Bojčević)

Povezani tekstovi