avgust 21, 2019

Kule „Beograda na vodi“ imaju već 12 i 14 spratova

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je gradilište „Beograda na vodi“ i radnike koji rade na niskim temperaturama i poručio da radovi teku po planu kako bi se ispunilo obećanje da projekat bude završen kako je i predviđeno.

Siniša Mali je zahvalio radnicima koji su, kako kaže, angažovani „dan i noć“ i po veoma hladnom vremenu.

Na gradilištu su u toku statički radovi za novi stambeni objekat koji bi trebalo da bude završen do prve polovine 2019. godine.

Radnici večeras postavljaju probni šip, koji se pritiska jačinom i težinom od 1.150 tona, kako bi se proverilo zemljište. Ukoliko sve bude u redu, što će se znati sutra posle podne, odmah nakon toga počeće postavljanje šipova na tom delu gradilišta.

„Iz dana u dan gradilište se menja raste i na putu smo da ispunimo obećanje koje smo dali“, rekao je Mali novinarima.

Gradonačelnik je dodao da napreduju i radovi na dve stambene kule koje se već grade, te da je jedna od njih izgrađena do 14, a druga do 12. sprata, a uskoro će na njima započeti i radovi na fasadi.

„Na putu smo da te dve kule završimo na proleće 2018. godine, kao što smo je i obećano i da tada budu useljeni prvi stanari“, podvukao je Mali.

On je zahvalio svim kompanijama koje su angažovane na projektu, kao i investitoru, koji, naznačio je, veoma ozbiljan i plaća sve obaveze na vreme.

Navodeći da je ovo najhladniji januar od 1985. godine, te da je od početka zime bilo 58 dana ispod nule, Mali je ponovio da gradilište nije stalo nijedan dan.

„Ljudi rade dan i noć, u minusu i plusu i to pokazuje koliko smo ozbiljni“, zaključio je Mali.

Izvor: RTS

Povezani tekstovi

  • Џаба кад тако високим зградама тако близу реци и Старом граду није место ту! Криминалан посао и упропашћен најбољи део Београда! Урбанистички и правни злочин.