avgust 21, 2019

Mojsilović najavio najveću vojnu vežbu u Srbiji i regionu

Vojska Srbije organizuje od 8. do 11. novembra na više lokacija najveću vojnu vežbu u kojoj će učestvovati oko 8.000 pripadnika i 645 borbenih sistema, najavio je večeras načelnik Generalštaba general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Резултат слика за srbija vojna vezba

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Mojsilović je rekao da će vežba biti održana na deset lokacija istovremeno i uz bojevo gadjanje i dodao da je po obimu i sadržaju u mnogome veća u odnosu na vežbe koje izvode zemlje u regionu.

Mojsilović je rekao da vežba ima puno simbolike.

„Vežba je i po karakteru i po obimu i sadržaju puna simbolike. Sto godina je od herojske pobede Srpske vojske u Prvom svetskom ratu, učestvovaće 100 tenkova, 100 oklopnih vozila, 100 artiljerijskih i raketnih sistema, što zemaljskih što PVO, učestvovaće i Rečna flotila i drugi kapaciteti“, rekao je on.

Načelnik Generalštaba VS je podsetio da je u toku uvodjenje u naoružanje većeg broja borbenih sistema, poput oklopnog transportera Lazar 3, samohodne haubice Nora, oklopnog vozila Miloš, novih čamaca, pešadijskog i streljačkog naoružanja i zaštitne balističke opreme.

Izvor (Beta)

Povezani tekstovi