februar 18, 2019

Napad na Srbe u BiH je napad na Srbiju

Tokom 1990. godine vojne službe bezbednosti tadašnje Jugoslovenske armije operativno su obrađivali naoružavanje tada paravojnih formacija Republike Hrvatske. To naoružanje dolazilo je iz inostranstva i prelazilo je međudržavnu granicu tadašnje SFRJ Jugoslavije. Vojni bezbednjaci znali su kuda i kada će to naoružanje stići u zemlju ali ono je nekako ipak izgubljeno iz vida. Tadašnje hrvatske paravojske masovno su se naoružavale kopnenim, vazdušnim i morskim putem. Sigirno se sećate zaplene transportnog aviona na aerodromu Pleso kada je zaplenjena velika količina naoružanja. Mada to hrvatskim paravojskama nije zasmetalo da se naoružaju do zuba u započnu rat protiv srpske manjine u Hrvatskoj što je rezultiralo najvećim etničkim čišćenjem u Evropi posle drugog svetskog rata. Srbi su etnički očišćeni sa teritorija na kojima su vekovima živeli i na kojima su od kada je sveta i veka bili starosedoci. A sve je počelo prelaskom dva šlepera puna naoružanja preko graničnog prelaza Goričani prema Mađarskoj.

Vojne službe bezbednosti su tada političkom vrhu predale sve relevatne informacije i dokaze o tom ilegalnom naoružavanju hrvatskih paravojski i politički vrh je sve te dokaze jednostavno ignorisao. Ti dokazi su tada predati u ruke predsedniku Predsedništva SFRJ Borisavu Joviću, veoma bliskom saradniku Slobodana Miloševića. Tom sastanku koji su organizovali ljudi iz vojne bezbednosti tada su prisustvovali i vodeći generali JNA. Iako su vojne službe bezbednosti ušle u trag dobrom delu naoružanja koje je u Hrvatsku ilegalno ušlo i iako su označili i identifikovali lica koja su se tim naoružavanjem hravtskih paravojski bavila, nikada nije došlo do akcije. Umesto da je to naoružanje tada zapalenjeno a odgovorna lica za krijumčaranje tog naoružanja pohapšena niko nikada nije izdao narednu da se to i sprovede u delo. Prvenstveno zbog odluka koje su tada donošene u političkom vrhu zemlje, pre svega onih odluka koje je donosio Slobodan Milošević a koje je Borisav Jović na saveznom nivou sprovodio u delo.

Dvadeset i pet godina dana nakon tog fijaska ponovo imamo situaciju u kojoj se Hrvatska ponovo naoružava. Danas to Hrvati rade kao članovi NATO pakta i u tom naoružavanju im ogromnu pomoć daje SAD. Iako Hrvati kupuju zastarelo naoružanje to naoružanje će im u sadašnjim uslovima itekako dati startešku nadmoć nad uništenom srpskom vojskom. Danas Amerikanci Hrvatima imaju nameru da prodaju balističke rakete dok su pre neku deceniju po završetku drugog svetskog rata te iste Hrvati hteli da stave pod međunarodni nadzor i da ih leče zbog strahovitih zločina i genocida kojeg su počinili nad Srbima.

I danas kao i devedesetih srpsko političko rukovodstvo ne radi ništa osim što bulazni i lupeta kao Maksim po diviziji. Prepucavaju se sa Hrvatima preko medija i trabunjaju o nekakvim ptičicama. Nacionalni pplan i program Hrvata je Hrvatska bez Srba i u tome su uspeli. Broj Srba u Hrvatskoj danas je zanemarljiv. Sledeći korak je etničko čišćenje Bosne i Hercegovine od Srba. Tamo su hrvatski preci veoma planski i precizno uništavali Srbe. Ovoj generaciji Hrvata se izgleda dopao posao da sa Srbima u BiH završe posao koji nisu uspeli da završe njihovi preci ratujući zajedno sa Hitlerom i Klintonom.

Umesto da prvo promene starteška dokumenta Republike Srbije i da svima jasno i glasno kažu da je napad na Srbe u BiH napad na Srbiju i da bi se takav napad smatrao objavom rata Srbiji i da shodno tome sprovedu plan modernizacije srpske vojske koju treba naoružati takvim naoružanjem da nikome ne padne na pamet da krene u bilo kakvu nasilnu operaciju jer bi početak takve značio totalno i kompletno uništenje napadača. Bilo da on poseduje nekakve balističke rakete ili ne. A takav plan naoružavanja srpske vojske moguće je izvesti veoma brzo i efektivno. Samo još da neko kaže da se MMF ne slaže sa tim pa da ga obesimo javno na sred Terazija!

Oko tih nesuvislih priča Hrvata o tome kako kupovinom tih balističkih sistema Amerikanci pritiskaju Srbiju da prestane da bude vojno neutralna. Amerikanci bi veoma dobro trebali da znaju da je vojna neutralnost Srbije u njihovom interesu i da će im se bilo kakvi vojni pristisci ili nasilni pokušaji uterivanja Srba u NATO tor obiti o glavu. Bilo da je reč o Srbima u BiH ili samoj Srbiji.

Ono što Amerikanci treba da znaju je činjenica da Srbija ima od koga i gde da kupi naoružanje uz čiju upotrebu će biti elimisana bila kakva virtuelna ili realna pretnja po bezbednost Srba bilo da je reč o BiH ili Srbiji. I ne samo to. Sa tim oružjem biće sprovedena i odmazda a račun koji Gospodo imate otvoren kod Srba je podugačak i na njemu ima podosta kamate. Budite uvereni da će doći dan svođenja računa i naplate dugova a kada on dođe verujte mi na reč. Niko neće želeti da tog dana bude srpski njeprijatelj jer ćemo svakog neprijatelja ma ko to bude totalno i kompletno UNIŠTITI.

Autor: Milinko Milinčić

Izvor: Srbija Danas

Povezani tekstovi