jul 22, 2019

Nele Karajlić prvi put samostalno maja 2019. na Tašu

Nenad Janković poznatiji kao Dr Nele Karajlić nastupiće sledeće godine na stadionu Tašmajdan.

Dr Nele Karajlić je spektakularnim koncertom na beogradskom Bir festu najavio povratak na muzičku scenu, a svoj prvi veliki samostalni koncert u Beogradu održaće 25. maja 2019. godine na stadionu Tašmajdan.

To će biti sjajna prilika da poštovaoci njegovog višedecenijskog stvaralaštva u različitim sferama umetnosti, ovaj put sa Neletom pođu na muzičko putovanje kroz vreme, na kome će predstaviti sve što je radio sa „Zabranjenim pušenjem“, „D No Smoking Orkestrom“, ali i svoje nove pesme koje nastavljaju tamo gde je Nele stao pre 20 godina.

„Nele Karajlić je jedan od simbola nekadašnje Jugoslavije, jedan od simbola osamdesetih, one decenije koju smatramo zlatnim dobom jugoslovenskog rokenrola. Ali on nije muzejski eksponat, nego čovek koji i danas ima mnogo toga da kaže i koji to radi isto kao osamdesetih – zabavno, pametno, sa duhom, ponekad dirljivo“, ističe Ivan Ivačković, rok kritičar i publicista.

„Gledao sam ga i letos na Bir festu. On je čovek nepobedive energije, pravi, punokrvni predstavnik retke i dragocene discipline koju zovemo plemenita zabava. Siguran sam da će i njegov koncert na Tašu biti veče za pamćenje“, dodaje Ivačković.

Neletove pesme Ženi nam se VukotaGile šampion, Nedelja kad je otišo HaseIl si bos il si hadžijaDan Republike su bezvremenski hitovi i podjednako se doživljavaju kao i pre 20 godina.

„Prijatelji bukirajte karte i zauzmite svoje mesto u ludom vremeplovu dr Neleta Karajlića. 25. maja sa kosmodroma Tašmajdan, polazimo na uzbudljiv put kroz vrijeme u prošlost i budućnost. Vežite se, polećemo!“, poziva Nele sve koji žele da krenu sa njim na muzičko putovanje.

To neće biti samo muzički koncert, već i vizuelno-scenski spektakl koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Nele je svoje poverenje za organizaciju koncerta ukazao Beogradskoj kulturnoj mreži koja već 16 godina organizuje Bir fest, što takođe garantuje spektakl na najvišem mogućem nivou.

U četvrtak, 20. decembra počinje prodaja ulaznica na svim prodajnim mestima „Eventima“. Zavisno od zone, u pretprodaji koja traje do 1. marta 2019. godine, ulaznice se mogu kupiti po ceni već od 800, 1.000 i 1.250 dinara, a cena u VIP zoni je 2.900 dinara.

Izvor (RTS)

Povezani tekstovi