april 19, 2019

„Ponovo radi bioskop“ na Kalemegdanu

U okviru Velikog festivala manifestacija i destinacija „Beogradski manifest“, koji se održava od 27. do 29. maja na Kalemegdanu, biće organizovana i filmska zona „Ponovo radi bioskop“, gde će se okupiti organizatori i učesnici najboljih filmskih festivala u Srbiji.

Svoje programe predstaviće Beogradski internacionalni filmski festival – FEST, Festival autorskog filma, Festival nitratnog filma, Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Kids Fest, Filmski festival u Sopotu – Sofest, Leskovački internacionalni festival filmske režije.

Tokom festivala biće organizovani kokteli, razgovori sa autorima, glumcima i učesnicima.

U cilju unapređenja međusobne saradnje festivala, ali i povezivanja i afirmacije svih filmskih festivala na jednom mestu, učesnici će biti u prilici da se predstave i razmene iskustva iz oblasti filmskog stvaralaštva, umetnosti i filmske industrije.

U bioskopu na otvorenom ljubitelji filma će tokom tri dana festivala biti u prilici da pogledaju 18 filmova, a zahvaljujući bežičnim slušalicama neće ih ometati drugi programi.

Biće prikazani filmovi „Vlažnost“, „Lepotica i zver“, „Samo bog prašta“, „Potpuno nov zavet“, „99 domova“, „Kraljica i zemlja“, „Faust“, „Sveti motori“, „Komuna“, a svaki dan započeće crno-belim jugoslovenski filmom.

Projekcije su u 10, 12.30, 15, 17.30, 20 i 22.30 časova.

Projekcije filmova su besplatne, a plaća se samo ulaz na festival 350 dinara dnevno, a za decu do 10 godina ulaz je slobodan.

Izvor: Tanjug

Povezani tekstovi