april 19, 2019

Pratite događanja u Beogradu putem Vajbera

Beograd je jedini grad u ovom delu Evrope koji je počeo da koristi „Viber public chat“, putem koga se građani informišu o svim dešavanjima u gradu, izjavio je večeras gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

BEOGRAD – Beograd je jedini grad u ovom delu Evrope koji je počeo da koristi „Viber public chat“, putem koga se građani informišu o svim dešavanjima u gradu, izjavio je večeras gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

„Na taj način sa građanima komuniciramo o dešavanjima u prestonici, kao i oko pitanja i odgovora na koje nam treba njihov komentar i to je prvi primer korišćenja jedne inovativne tehnologije, nečega novog u komunikaciji sa građanima Beograda“, rekao je Mali novinarima na klizalištu na Trgu Nikole Pašića gde je sa decom iz hokejaškog kluba „Partizan“ igrao hokej na ledu.

Mali je prethodno sa direktorom kompanije Vajber Majklom Šmilovim održao sastanak na kome je, prema navodima gradonačelnika, bilo reči o tome kako Grad Beograd može da se uključi u nove IT tehnologije i tehnologije komuniciranja sa građanima koji koriste mobilne telefone i usluge Vajber servisa.

„Za komunikaciju sa građanima koristimo fejsbuk, instagram i druga sredstva komunikacije, ali Vajber je ono što želimo posebno da koristimo, jer je besplatan“, istakao je gradonačelnik.

Napomenuvši da Vajber koristi 2,6 miliona građana Srbije, on je rekao da Grad Beograd nastoji da nadogradi taj sistem kako bi se još bolje i efikasinije komuniciralo sa građanima.

Izvor: TANJUG

Povezani tekstovi