mart 22, 2019

Protest „Novinari ne kleče” održan širom Srbije

Skup pod nazivom „Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade održite obećanje” održan je sinoć u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Vranju i Leskovcu.

Protest pod sloganom „Novinari ne kleče/predsedniče Vlade održite obećanje“ održan je sinoć u Beogradu ispred zgrade Vlade Srbije, a oko 200 predstavnika medija ukazalo je na loš položaj novinarske profesije, kao i na to da ministar odbrane Bratislav Gašič još nije smenjen nakon seksističkog ispada prema novinarki televizije B92.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović rekao je da će se novinari okupljati sve dok predsednik Vlade ne ispuni svoje obećanje da Gašić više neće biti ministar i najavio da će se, ako je potrebno, protesti organizovati svakog ponedeljka

Novinari su i na Širokoj Čaršiji u Leskovcu zatražili da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održi obećanje dato pre dve nedelje, da će smeniti Gašića, zbog nekorektnog odnosa prema novinarima.

Poverenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) za Leskovac Bratislav Ilić ocenio je da je ovo skup podrške ne samo novinarki Zlatiji Labović, već svim koleginicama i kolegama koji su nekada doživeli manje ili mnogo veće uvrede, a prećutali ih zbog straha.

Stotinak novinara iz Niša takođe je učestvovalo sinoć u protestu „Novinari ne kleče/Predsedniče vlade održite obećanje“.

Novinari su se okupili ispred zgrade Narodnog pozorišta, a okupljenima se obratila dopisnica lista Danas Zorica Miladinović.

Ona je navela da se novinari nisu okupili samo zbog toga što ministar odbrane Bratislav Gašić nije smenjen već i da bi ukazali na ozbiljne egzistencijalne probleme sa kojima se pripadnici ove profesije susreću.

 

 

Povezani tekstovi