jul 22, 2019

Putin: Ne želimo povratak SSSR-a, ali niko nam ne veruje

Rusija ne pokušava ponovo da uspostavi Sovjetski Savez, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, dodajući da je problem što „niko ne želi u to da poveruje“.

MOSKVA – Rusija ne pokušava ponovo da uspostavi Sovjetski Savez, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, dodajući da je problem što „niko ne želi u to da poveruje“.

„Kad je reč o Ukrajini i drugim republikama bivšeg S S SR-a, siguran sam da naši partneri ne rade u interesu Ukrajine, već rade na sprečavanju ponovnog stvaranja S S SR-a“, rekao je Putin u sinoć emitovanom dokumentarcu „Svetski poredak“, a prenela je agencija AFP.

„Niko ne želi da veruje da mi ne pokušavamo da vratimo Sovjetski Savez“, istakao je ruski predsednik.

On je u dokumentarcu emitovanom na kanalu „Rosija 1“ takođe kritikovao intervencije Zapada na severu Afrike i na Bliskom Istoku.

„Ne možete tek tako da uvodite svoju verziju demokratije i dobra i zla ljudima drugih kultura, druge vere i tradicija, i to na taj mehanički, automatski način“, istakao je Putin.

„Izgleda da Zapad misli da je nepogrešiv, ali kad dođe vreme za preuzimanje odgovornosti, njih nigde nema“, naveo je ruski predsednik.

Izvor: TANJUG

Povezani tekstovi