jun 18, 2019

Režiser Džo Rajt i Tom Henks snimaju „Vrt zveri“

Prema pisanju holivudskog dnevnika „Verajeti“, u završnoj fazi su pregovori režisera Džoa Rajta da režira film „Vrt zveri“ prema istoimenom romanu Erika Larsona, a čiji bi producent bio proslavljeni glumac, oskarovac Tom Henks, koji bi igrao i glavnu ulogu.

Rajt privodi kraju pregovore da on i adaptira Larsonov roman, čija se radnja odvija tokom Drugog svetskog rata.

Verajeti navodi da bi, u slučaju da se postigne dogovor o adaptaciji romana, osim Rajta na pisanju scenarija radili i Henks i Geri Gecman.

„Vrt zveri“

„Vrt zveri“

Džo Rajt se proslavio istorijskim filmovima kao što su Gordost i predrasude, Pokajanje, Ana Karenjina i nedavno film o Vinstonu Čerčilu Najmračniji čas.

Priča se, piše Verajeti, da bi Henks igrao glavnog junaka Vilijama Doda, koji je bio poslat u Berlin za američkog ambasadora 1933. godine kada je Hitler došao na vlast.

Henks je angažovan oko ekranizacije Larsonovog romana od 2011, kada je autor prodao autorska prava Holivudu.

Roman je bio na listi bestselera Njujork tajmsa, jer je Dod, rođen u Čikagu, imao priliku da se upozna sa uzbudljivim životom u Berlinu, čak i šali i s Hitlerovom politikom.

Njujork tajms je za roman napisao da je „najbolje i najuzbudljivije delo Larsona i da je snažno i istinito svedočenje o nacističkim zločinima“.

Autor je na Tviteru pokazao oduševljenje što će Rajt učestvovati u ekranizaciji njegovog romana.

Tom Henks (arhivska fotografija)

Erik Larson je poznat po istorijskim romanima, pre svega po romanu čija se radnja događa na Svetskoj izložbi u Čikagu 1893. godine.

Za ovo delo je osvojio nagradu „Edgar“ i Nacionalnu nagradu. Objavio je pet romana koji su se našli na listi hitova Njujork tajmsa.

Izvor – RTS

Povezani tekstovi