maj 22, 2019

Softbolašice kreću na Svetsko prvenstvo

Softbolašice Srbije kreću put Kanade gde ih očekuje najveći izazov u godini – Svetsko prvenstvo.

Pred dalek let, seniorska reprezentacija Srbije imala je prijem u Narodnoj skupštini Srbije gde im je sreću poželeo potpredsednik doma, profesor dr Vladimir Marinković.

– Čast mi je što imam priliku da vas pozdravim, da vam poželim dobru igru i dobar rezultat, kao i da vam kažem da je vaš uspeh ujedno i uspeh države, jer osim što predstavljate sebe i sport kojim se bavite, predstavljate i boje naše zemlje, a uveren sam da ćete ih na najbolji mogući način braniti u Kanadi. Upoznao sam se s vašim sportom i mogu da kažem da je vrlo lep i zanimljiv – deo je izlaganja Marinkovića, koji je od predsednika Softbol saveza Srbije, Slobodana Đurića, dobio par suvenira, koje će naše reprezentativke deliti rivalkama u Kanadi.
Posle prijema u Skupštini, Srpkinje su posetile Sportski savez Srbije, gde ih je ugostio savetnik predsednika dr Dane Korica, profesor Nenad Đurđević i pravnik Slaven Radonić.

-Sport je nešto najlepše što čovek sebi može priuštiti. Softbol je vrlo neobičan sport i puno puta sam ga gledao uživo u Srbiji. Bio sam i na Balkanijadi u Beogradu. Čestitam čelnim ljudima Softbol saveza Srbije, koji se svakodnevno bore da bi vama bilo bolje i da bi mogli da nastupate na velikim međunarodnim takmičenjima – istakao je Dane Korica.

Srpkinje će na smotri najboljih država sveta nastupiti sa dve nove garniture dresova, na kojima dominira dvoglavi orao, a na rukavima četiri slova S, uz logo Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. Dresovi će sigurno izazvati oduševljenje među dijasporom, koja je već najavila podršku na utakmicama.

Povezani tekstovi