jun 18, 2019

Srbija u trećem šeširu na žrebu kvalifikacija za EP

Fudbalska reprezentacija Srbije na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Dablinu 2. decembra biće u trećem šeširu. U istom šeširu, što znači da sa njima srpski tim neće moći da igra, su još Slovačka, Turska, Republika Irska, Severna Irska, Škotska, Norveška, Finska, Bugarska i Izrael.

Резултат слика за fudbalski savez srbije

U prvom šeširu su Engleska, Holandija, Portugalija, Švajcarska, Belgija, Hrvatska, Francuska, Italija, Španija, Poljska, a u drugom Nemačka, Island, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Rusija, Austrija, Vels, Češka.

U četvrtom šeširu nalaze se Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija i Gruzija, u petom su Makedonija, tzv. Kosovo, Belorusija, Luksemburg, Jermenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar i Farska Ostrva, a u poslednjem šestom Letonija, Lihtenštajn, Andora, Malta, San Marino.

I mladi u trećem šeširu

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u trećem šeširu uoči žreba za Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu sledeće godine.

Zbog specifičnog žreba 12 najboljih selekcija Evrope tim Gorana đorovića može da dobije svakog, jer Italija kao domaćin ide u A grupu, a Engleska i Nemačka u B i C kao nosioci, pre nego što krenu da se izvlače iz trećeg šešira Srbija, Hrvatska, Belgija, Austrija, Poljska i Rumunija.

Odmah posle toga dobićemo kuglice sa reprezentacijama iz drugog šešira u kome su Španija, Danska i Francuska.

Žreb je na programu u petak od 18 sati u Bolonji.

Povezani tekstovi