decembar 12, 2018

Uhapšen Svetozar Marović

Bivši predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović uhapšen je jutros oko devet sati po nalogu Specijalnog tužilaštva, javljaju podgoričke Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama portala Vijesti, Marović je uhapšen u zgradi Vektre u Podgorici. Drugi detalji zasad nisu poznati.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić ranije je najavio da je istragom obuhvaćena osoba koja je identifikovana kao „šef kriminalne grupe“ u Budvi, čija su dva sada već bivša gradonačelnika osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, u vezi sa trgovinom nekretninama u toj opštini.

U okviru iste istrage postupak je ranije sproveden protiv sina i brata Svetozara Marovića, a na saslušanju je ranije bila i njegova ćerka Milena Matrović Bogdanović. Istom istragom obuhvaćena je i strina Svetozara Marovića Mirjana Marović.

Specijalno tužilaštvo je pre mesec dana izdalo nalog za hapšenje sina Svetozara Marovića, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje 26.000 kvadrata neurbanizovanog placa u Budvi, čime je naneta šteta Opštini u iznosu od 1.400.000 evra.

Svetozar Marović koji je predsednik Političkog saveta crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista nije nedavno prisustvovao sednici tog tela, a na tu funkciju je izabaran u junu ove godine.

Marović je sve vreme postojanja DPS-a važio za stranačkog ideologa i stratega njene dugoročne politike.

Svezozar Marović je ranije bio predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora, a pre toga obavljao je više političkih funkcija u Crnoj Gori. Dugi niz godina bio je predsednik crnogorskog parlamenta.

Izvor: RTS

Povezani tekstovi