jun 18, 2019

Vučić o unapredjenju odnosa Srbije i Indije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će na predstojećem sastanku sa premijerom Indije Narendrom Modijem razgovarati o unapredjenju političkih i ekonomskih odnosa i vojnotehničke saradnje dve zemlje.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije rekao da „treba zamoliti“ one koji su najuspešniji u Indiji da pokrenu proizvodjnju i u Srbiji.

„Nama je potrebna zaštita teritorijalnog integriteta u svim medjunarodnim forumima, ali mislim da imamo ogromnu perspektivu u razvoju naših ekonomskih odnosa, i u tom smislu verujem da ćemo i u vojno-tehničkim pitanjima uspeti da ostvarimo značajniju saradnju, što doprinosi razvoju srpske ekonomije“, rekao je Vučić.

Govoreći o svom današnjem sastanku sa vicepremijerom Rusije Dmitrijem Rogozinom, Vučić je ocenio da je Rogozin prijatelj Srbije i da mu je „zahvalio za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije“.

Vučić je rekao i da su politički odnosi Srbije i Rusije veoma dobri, ali da mogu i dalje da se unapredjuju.

Vučić je danas stigao u višednevnu posetu Indiji, gde će učestvovati na „Globalnom samitu Vibrant Gudžarat“ čija je centralna tema ove godine „Održivi ekonomski i socijalni razvoj“.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od dva miliona posetilaca.

Premijer Srbije će se sastati i sa predstavnicima indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze.

Izvor: BETA

Povezani tekstovi