jun 26, 2019

Demokrata Hulijan Kastro najavio učešče na izborima za predsednika SAD

Demokrata Hulijan Kastro zvanično je potvrdio da će učestvovati na američkim predsedničkim izborima 2020.

Kastro, 44, ministar stanovanja i urbanog razvoja u doba Baraka Obame, rekao je kako je vreme da se osigura „da sve ono što Amerika može da pruži bude dostupno svakome“ objavljujući kandidaturu u rodnom gradu San Antoniju u Teksasu.

On je rekao da njegova baka, koja je imigrirala u Teksas iz Meksika pre sto godina, nikada ne bi mogla zamisliti da se njen unuk takmiči za američkog predsednika.

Kastrov brat blizanac američki je kongresmen.

Kastrova objava stigla je kratko nakon što je havajska demokratkinja Tulsi Gabard za CNN rekla da planira da se takmiči i da će to formalno objaviti sledeće nedelje.

Ključna pitanja njene platforme su pristup zdravstvenoj zaštiti, reforma kaznenog prava i klimatske promene.

Gabard, 37, veteranka je koja se protivi vojnoj intervenciji. Bila je na meti kritika zbog susreta sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom 2017. za vreme sedmodnevnog puta u Siriju 2017. i Liban.

Stranački izbori, na kojima će demokrate izabrati svog kandidata za izbore novembru 2020, počinju u februaru 2020. u državi Ajovi.

Bivši potpredsednik Džo Bajden i nezavisni senator Berni Sanders, koji je izgubio od Hilari Klinton 2016. mogući su suparnici, kao i senatori Kamala Heris, Kori Buker, Kirsten Gilibard i bivši kongresmen Beto O’Rurk.

Izvor (N1)

Povezani tekstovi