april 19, 2019

Dojava o bombi u češkom parlamentu

Češka policija zatvorila je prilaze zgradi Poslaničkog doma pošto je poslanicima stigla anonimna dojava da je u donji dom parlamenta podmetnuta bomba.

Policija je zatvorila prilaze zgradi parlamenta u samom turističkom srcu Praga i pušta unutra samo poslanike i zaposlene.

Predsednik Poslaničkog doma Jan Hamaček veruje da će poslanici moći ipak normalno da rade jer, kako je rekao, policija veruje da je mali rizik da pretnja nije lažna.

Bez evakuacije zaposlenih, i poljska policija u Varšavi pregleda jutros zgrade sedam ministarstva zbog dojave da će u njima u 13 časova eksplodirati bombe.

Poljska je već navikla na pravu epidemiju lažnih dojava da su u državnim institucijama, ne samo ministarstvima, već i poreskim uredima, carinskoj upravi, sedištima lokalnih vlasti podmetnute bombe.

Poslednja bizarna pretnja da će bomba eksplodirati dostavljena je nedavno jednoj poljskoj školi a policija je ubrzo otkrila da se u stvari anonimno javio otac jednog učenika da spreči pismeni test za koji se njegov sin nije spremio.

Češka i poljska policija upozoravaju da svaku takvu dojavu moraju ipak da provere pirotehničari i specijalno obučeni psi na terenu.

Izvor: RTS

Povezani tekstovi