maj 20, 2019

Enduro Motokros na Ceru u znaku stogodišnjice pobede u Velikom ratu

Sportski klub „Cerera sport“ iz Šapca po drugi put uspešno organizuje takmičenje u Enduro Motokrosu, koje će se održati na planini Cer 2. i 3. juna ove godine. Kao i prethodni motokros skup, i ovaj će biti u znaku uspomene na veličanstvenu vojsku, koja je najpre na Ceru branila, a potom 1918. godine i odbranila Srbiju od okupatora.

Pored trke, prateći program, osim moto susreta, biće i posvećen kulturnim i turističkim dešavanjima koja za cilj imaju podsećanje na postupke slavnih predaka, pa i takmičenje, koje će se održavati svake godine, nosi naziv „Stazama slavnih ratnika.“

Generalni pokrovitelj ove manifestacije biće Grad Šabac.

Ovim sportskim projektom želimo da pokrenemo akciju revitalizacije  ove naše slavne planine,imajući u vidu istorijski značaj Cera i buduće obeležavanje sto godina od završetka  Velikog Rata.

Podrška za organizaciju, ne samo Enduro Motokros takmičenja, nego i niza sličnih sportskih i kulturnih manifestacija, dobijena je i od Ministarstva sporta i omladine i Turističke organizacije Srbije, dok su  suorganizatori takmičenja Moto savez Srbije i Biciklistički savez Srbije.

Organizatori pozivaju sve takmičare, ljubitelje motora, istorije i prirode, kao i medije, da 2. juna budu na planini Cer, prošetaju stazama slavnih predaka i uživaju u manifestacijama i slobodi koju su nam veliki ratnici podarili.

Povezani tekstovi