jun 26, 2019

HRABAR ČIN SRPKINJE U AMERICI Vaspitačica iz Prokuplja zaustavila autobus pun putnika nasred ulice i postala HEROJ MILVOKIJA

Irena Ivić, vozač autobusa rodom iz Prokuplja, spasla je jednogodišnje dete u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.

Gradske vlasti održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vreme, na pravom mestu.

– Bila sam jako uznemirena, beba je bila uplašena i plakala je. Nisam mogla da verujem da je neko ostavio dete na ulici – rekla je ona.

Kako je ispričala, beba joj je zaspala na grudima dok je čekala da dođu pripadnici socijalne službe.

– Kada sam ugledala dete kako bosonogo trči, ni o čemu drugom nisam razišljala, samo kako da ga stignem i uhvatim. Rukom sam pokazala znak autu koji mi je išao u susret da stane, a ja sam zgrabila dete i unela ga u autobus. U tom trenutku se nisam setila da skinem svoju jaknu, da ne bih gubila vreme, već mu je u autobusu putnica dala jaknu. Ono je kada se ugrejalo zaspalo na moje grudi – kaže Irena.

Kako je rekla prilikom primanja nagrade, ona smatra da je učinila neko veliko delo, već je radila svoj posao.

– Apsolutno obožavam decu, nekada sam bila vaspitačica i sama imam decu, tako da sam srećna što sam uspela da pomognem ovom slatkom nedužnom detetu – dodala je ona.

Policija je saopštila da je detetu bilo hladno i da je bilo uplašeno, ali da nije povređeno.

Prema navodima policije, koje je preneo sistem za tranzit, dete je nestalo nakon što je njegova majka, kako se veruje, imala krizu mentalnog zdravlja.

Portparol sistema za tranzit u Milvokiju rekao je da je dete na kraju vraćeno ocu.

Kako se navodi, ovo je deveti put u proteklih nekoliko godina da je jedan vozač tranzitnog sistema u okrugu Milvoki pronašao dete koje se izgubilo ili se vodi kao nestalo.

Izvor (Blic)

Povezani tekstovi