avgust 22, 2019

Lažni Džordž Kluni uhapšen na Tajlandu

Italijan koji se lažno predstavljao kao američki glumac Džordž Kluni kako bi prodavao odeću, uhapšen je zajedno sa partnerkom na Tajlandu.

Frančesko Galdeli (58) i Vanja Gofi (45) su na crvenoj Interpolovoj poternici od 2013. godine.

Holivudski glumac ih je tužio 2010. i svedočio pred italijanskim sudom. Galdeli i Gofi su optuženi i za niz drugih obmana i prevara u Italiji.

Toliko dugo su izbegavali hapšenje da ih mnogi porede čuvenim američkim gangsterskim parom i nazivaju ih Boni i Klajd.

Policija je saopštila da se tereti zbog neovlašćenog korišćenja Klunijevog imenaImage copyrightCRIME SUPPRESSION DIVISION/ ROYAL THAI POLICE
Natpis na sliciPolicija je saopštila da se tereti zbog neovlašćenog korišćenja Klunijevog imena

Kako su uhapšeni?

Njih dvoje su uhapšeni u subotu u zajedničkoj operaciji tajlandske i italijanske policije u predgrađu Pataje, saopštili su lokalni zvaničnici u nedelju.

„Tokom ispitivanja, Frančesko je priznao da se predstavljao kao Džordž Kluni kada je započeo posao sa prodajom odeće kako bi prevario ljude da mu pošalju novac“, prenela je agencija AFP izjavu tajlandske policije.

Par živi na Tajlandu od 2014. godine, navela je policija.

Galdeli je uhapšen te godine, ali je pobegao iz pritvora. Naknadna istraga po nalogu italijanskih vlasti, pokazala je da je platio zatvorskom čuvaru oko 550 evra da ga pusti, preneli su italijanski mediji.

Policija je saopštila da su se Galdeli i Gofi proteklih godina izdržavali od prodaje lažnih „roleks“ satova preko interneta.

Vize za boravak na Tajlandu su im istekle, pa će par biti optužen i za neregularan boravak u ovoj zemlji, pre nego što počne postupak izručenja.

Izvor/BBC na sprskom

Povezani tekstovi