jun 26, 2019

Mari najavio kraj karijere, možda već posle Melburna

Jedan od najboljih tenisera današnjice, bivši prvi reket sveta Britanac Endi Marinajavio je da će tokom 2019. završiti profesionalnu karijeru.

Na konferenciji za novinare u Melburnu, pred početak prvog ovogodišnjeg grand slem turnira, na kojem je čak pet puta bio finalista, vrlo emitivni Mari, rekao je da razmišlja o povlačenju zbog povrede kuka, koja ga muči već dugo.

Mari je priznao da da bi Australijen open mogao da bude njegov poslednji turnir u karijeri, iako je u razgovorima sa svojim timom planirao da igra do Vimbldona i oprosti se na turniru, koji je dva puta osvajao.

Trideset-jednogodišnji Mari mučio se u pripremnom meču sa svojim vršnjakom Novakom Đokovićem u četvrtak na terenu „Margaret Kort“ u Melburnu, a bio je na ivici suza kada je ušao u salu za konferencije. Na pitanje kako je kuk, jedva je uspeo da kaže „ne sjajno“, pre nego što su ga emocije preplavile i morao je da napusti prostoriju.

U prvom kolu, Mari igra protiv Španca Roberta Bautiste Aguta u ponedeljak, što bi po svemu sudeći mogao da bude njegov poslednji meč u karijeri.

Izvor (Glas Amerike)

Povezani tekstovi