avgust 22, 2019

Otvoren Novogodišnji festival na Beogradskom sajmu

Uz pesmu hora Dečjeg kulturnog centra i vatromet, večeras je na Beogradskom sajmu otvoren Novogodišnji festival, u okviru manifestacije Beogradska zima.

BEOGRAD – Uz pesmu hora Dečjeg kulturnog centra i vatromet, večeras je na Beogradskom sajmu otvoren Novogodišnji festival, u okviru manifestacije Beogradska zima.

Od danas, do 30. decembra, u hali dva Beogradskog sajma, mališani će uz besplatan ulaz moći da uživaju u predstavama, u zabavnom parku, na klizalištu…

Otvaranju klizališta večeras je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, sa svoje troje dece, koji je pozvao sve roditelje do dovedu svoje mališane na taj festival.

„Ovo je sjajan uvod u Novogodišnje veče i prilika da deca dođu i da uživaju“, rekao je Mali.

On je podsetio da to nije jedina aktivnost u okviru Beogradske zime i da je ispred ustanove kulture Vuk Karadžić otvoren Trg bajki, Trg otvorenog srca na Trgu republike, a da će 1. januara tradicionalno biti organizovana Ulica otvorenog srca.

„Mislim da će ove godine Beograd biti centar regiona tokom novogodišnjih praznika“, rekao je Mali, podsećajući da je organizovan i bogat muzički program za doček Nove godine.

Dodao je i da će sa decom dolaziti na klizalište kad god bude imao slobodnog vremena i pozvao i druge roditelje da iskoriste lepo vreme do Nove godine.

Otvaranje klizališta svojim tačkama uveličale su devojčice iz klubova umetničkog klizanja „Olimpik“ i „Mladost“.

Manifestaciju Beogradska zima organizuju CEBEF (Centar beogradskih festivala), Turistička organizacija Beograda, Beogradski sajam, Beogradska kulturna mreža, Dečji kulturni centar i ustanova kulture Vuk, zajedno sa Gradom Beogradom i gradskim komunalnim preduzećima.

Izvor: TANJUG

Povezani tekstovi