maj 20, 2019

Turska de fakto priznala da je napad na Su-24 isplaniran

Turski generalštab znao je, u trenutku kada je oboren Su-24, tačno vreme kada ruski bombarderi ispunjavaju svoje borbene zadatke i oblast u kojoj to čine, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

MOSKVA – Turski generalštab znao je, u trenutku kada je oboren Su-24, tačno vreme kada ruski bombarderi ispunjavaju svoje borbene zadatke i oblast u kojoj to čine, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, činjenica da su turski zvaničnici objavili izveštaj koji sadrži precizne informacije o celokupnom kretanju ruskih aviona u Siriji pokazuje da je Ankara praktično planirala da obori Su-24, preneo je sajt Sputnjik.

Konašenkov je podsetio da su turski mediji citirali izveštaj zvaničnog predstavnika države Numana Kurtulmusa, koji je naveo precizne podatke o broju ruskih borbenih dejstava u Siriji.

Time je zvanična Ankara priznala da dobija podatke o ruskim akcijama u Siriji od SAD, rekao je Konašenkov.

„Ove reči Numana Kurtulmusa (zamenika turskog premijera) mogu da se razumeju kao priznjanje turskih zvaničnika da je planiran napad na ruski avion i ubistvo ruskih vojnika“, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, Generalštab Turske je znao tačno vreme i oblast u kojima je ruska avijacija izvodila borbene zadatke kada je Su-24 oboren.

Izvor: TANJUG

Povezani tekstovi