maj 20, 2019

UNS: Tasovac ujedinio struku protiv sebe

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas ministra Ivana Tasovca i Vladu Srbije da preuzmu odgovornost za, kako se navodi u saopštenju, „totalni fijasko Ministarstva kulture i informisanja“ u trošenju budžetskog novca za medije i da izvuku pouke iz te katastrofe pre formiranja nove Vlade.

UNS ukazuje da nisu srpski novinari, već Tasovac i njegovi činovnici, usvojili Pravilnik po kom ministarstvo „na naopak način“ tumači Zakon o javnom informisanju.

„Nije zakon kriv što je Tasovac odlučio da komisije ministarstva popuni kako ih je popunio. Nije zakon kriv što je Tasovac odredio da najstarije i najmasovnije novinarsko udruženje u komisijama njegovog ministarstva ima istu težinu kao i pojedini počasni članovi NUNS-a“, ističe se u saopštenju.

UNS smatra da cinizam kojim se Tasovac služi da bi sebe zaštitio, a novinare zavadio, baca ružno svetlo i na državu koja mu je poverila ozbiljan posao.

„UNS poziva Vladu Srbije da na delu pokaže kako ne deli prezir prema novinarima koji demonstrira ministar Tasovac. Neka se ne čudi što mu profesija uzvraća prezir, jer je jedino u tome uspeo da ujedini struku. Nije nas hteo za stolom, već na meniju“, piše u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Povezani tekstovi